Polisen spärrade av området efter flera anmälningar om skottlossning. Foto: Carin Vidner/ Sveriges Radio
Eskilstuna

Ännu en skottlossning i Eskilstuna

5:10 min

Polisen har fått in uppgifter om ytterligare skottlossning i Eskilstuna under tisdagseftermiddagen.

Larmet om skottlossning kom in till polisen vid 15:45 på tisdagseftermiddagen. Den här gången ska skjutningen ha varit på Gillbergavägen, i närheten av ett gatukök där.

Enligt Fredrik Wallén på Sörmlandspolisen kom larm in från flera personer som rapporterade att det sköts i området. När polisen kom till platsen gjorde de fynd som tydligt pekar mot att skottlossning har förekommit på platsen.

I nuläget finns inga tecken på att någon har skadats vid skjutningen, och ingen hade vid 18-tiden på tisdagen sökt vård för några skottskador.

Fredrik Wallén uppger att polisen inte utesluter att skottlossningen har samband med den skjutningen som inträffade vid Rekarnegymnasiet på måndagskvällen, då två personer skadades.

Under tisdagskvällen fortsätter den tekniska undersökningen av platsen, och ett inre spaningsarbete har inletts. Brottsrubriceringen är även vid den här skjutningen försök till mord.

Carin Vidner
carin.vidner@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista