Foto: Ingela, ögonvittne
Eskilstuna

Två skadade i nya skottlossningar i natt

2:09 min

Strax efter midnatt natten mot torsdagen larmades polisen om ny skottlossning i Eskilstuna, den här gången i Nyfors. Två män fördes till sjukhus med skottskador i benen.

De två skjutna ska vara vid medvetande och har hämtats av ambulans, uppger polisen på sin hemsida. Vem eller vilka som är gärningsmännen var på natten oklart.

De båda männen som skottskadades natten till torsdagen är födda 1990 och 1985. Fredrik Wallén, presstalesman för polisen i Sörmland säger att man ser ett samband mellan denna och de två tidigare skottlossningarna i veckan.

Flera vittnen har uppgett att man hört skottsalvorna i Nyfors. Några har räknat till sju eller åtta skott. Det finns ingen misstänkt för någon av de tre dagarnas skottlossning.

Det är tredje dagen i rad som skottlossning sker i Eskilstuna. Enligt polisen är det troligt att den ena av de två män som skottskadades i måndags också var målet vid tisdagens skottlossning på Gillbergavägen.

Mannen är känd sedan tidigare och polisen tror att det handlar om en uppgörelse bland kriminella grupperingar i Eskilstuna, men utredningsarbetet försvåras av att målsäganden inte vill tala med polisen.

Johannes Ledel Karreskog

johannes.karreskog@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista