Eskilstuna

Ögonvittnet om nattens skottlossning

2:43 min

Ingela Borgefjord bor alldeles vid Järntorget i Eskilstuna, och blev vittne till händelserna efter skottlossningen där under natten till torsdagen.

– Jag sover ganska hårt, så jag hörde inget av skotten. Däremot vaknade jag av att det slog in blåljus i mitt sovrum. Jag var glad att min dotter hade lämnat sin lampa tänd, så hon vaknade inte. Det hade kommit en ambulans och tre polisbilar och de hade börjat spärra av. Sedan dök det upp två ambulanser till och en till polisbil.

Så vad tänker man när man blir väckt av sirener och blåljus mitt i natten?

– Inte igen! Det är illa nog när det händer en sådan här incident en gång, men tre gånger på en vecka. Då undrar man, håller vi på att bli som i Malmö, Stockholm eller London? Mina vänner utomlands uppfattar inte att det ska vara så här i Sverige, utan att Sverige är ett tryggt land, säger Ingela Borgefjord.

Ingela hade full insyn i vad som hände på Järntorget från sin balkong, och stod och tittade medan polisen och ambulanspersonalen tog hand om de skadade.

– Jag såg en röd bil som stod parkerad med öppna dörrar. Polisen kom först, och sedan kom ambulansmännen och bar ut de skadade männen och tog in dem i ambulansen och åkte lugnt och stilla iväg.

På frågan om Ingela har blivit mer rädd efter de tre skjutningarna i Eskilstuna den här veckan så svarar hon tveksamt.

– Jag har nog inte vett att bli rädd. Livet är lite för kort för det, så jag tror att det är viktigt att man fokuserar på det positiva. Att man inser att det är skit att det här händer, men det är inget som vi kan göra något åt. Att vi inte låter det ta över våra liv, jag tror att det är det viktigaste. Jag känner olust, men jag tror att vi kommer över det här också, säger Ingela Borgefjord.