Eskilstuna

Jimmy Jansson om Eskilstunaskjutningarna

5:29 min

Två skottskadade i ännu en skottlossning i Eskilstuna inatt. Den här gången på järntorget i Nyfors, och polisen tror att även denna har en koppling till de två tidigare skottlossningarna i veckan. Kommunstyrelsen ordförande i Eskilstuna Jimmy Jansson berättar vad man gör från kommunens sida.

– Just nu förlitar vi oss på att polisen gör sitt jobb och ser till att få bort de här individerna från våra gator. Vi ser till att hålla oss informerade om vad som händer. Vi har tjänsteman i beredskap, som dygnet runt är tillgänglig för att kunna dra igång vår krisledningskommunikation om något otänkbart skulle inträffa, säger Jimmy Jansson.

P4 Sörmland pratade med människor som bor och jobbar vid området kring Järntorget, där den senaste skjutningen ägde rum. Angående deras känslor av oro över att vara ute på kvällarna, och känslan av att det är en annan värld i stan om nätterna så är Jimmy Jansson väldigt bestämd.

– Det är helt oacceptabelt. Vi ska inte behöva känna så, vi som bor i den här staden. Det är dels fruktansvärt oansvarigt av de individer som beter sig så. Sedan är det också en sorts misslyckande av samhället, att människor går så långt att de börjar skjuta på varandra, vilket riskerar att skada andra, vanliga hederliga Eskilstunabor. Det ska inte behöva vara så, säger han.