Bissarnas Pontus Nordenberg byter nu till allsvenska Åtvidabergs helblå dress. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.
Nyköping

Nordenborg går till Åtvidaberg

Nyköpings 17-årige vänstermittfältare Pontus Nordenberg går till allsvenska Åtvidaberg. Nordenberg kommer att fortsätta spela med bissarna under hösten, men träna med Åtvidabergs A-trupp och också studera vid fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg.

Pontus Nordenberg har medverkat i fem P17-landskamper under året, senast i 4-nationsturneringen i Halland för ett par veckor sedan. Hans moderklubb är Ålberga GIF.

Det känns bra att vi kan hitta unga talanger med landslagsmeriter i vårt upptagningsområde. Övergången är helt i vår linje med att utveckla unga talanger till allsvenska spelare. Pontus är en välväxt vänsterfotad och stark spelare som bevisat sina kvaliteter med en given plats i division II samt med landslagsspel i P17-landslaget. Han har också en bra karaktär och vill verkligen bli en elitspelare, skriverr Åtvidabergs sportgrupp på klubbens webbplats.

Avtalet med Åtvidabergs FF gäller till och med 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista