Robin Stegmar. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
För Robin Stegmar är de mest osympatiska rollerna de mest intressanta. Foto: Kerstin Svenson/Sveriges Radio.
2012

I hängmattan med Robin Stegmar

"De osympatiska rollerna är mest intressanta”
30 min

Robin Stegmar drömde en gång om att bli hockeyproffs. Istället blev det en skådespelarkarriär som tog avstamp med rollen som Roger i ICA-reklamen.

I Hängmattan berättar han om karriären, längtan efter barn och livet som skådespelare.

För många är han säkert känd som den lite harmlöse Roger som var med i starten av ICA-reklamen. Ett reklamjobb som gav en bra slant i den då scenskolestuderande Robins plånbok. Reklamjobbet öppnade många dörrar för nyköpingskillen. Den efterföljande karriären skulle gå via pappa, Rino Brezinas teatergrupp Småfolket, till en anställning på Göteborgs Stadsteater.

Stegmar har stått på åtskilliga teaterscener och har haft roller inom både tv och film. Under hösten ska Robin vara tjänstledig från Stadsteatern för att spela in en ny tv-serie om en fiktiv kungafamilj. Han har rollen som kronprins Oskar och spelar mot bland andra Sissela Kyle och Johan Ulvesson. Om den 38-årige småbarnspappan har det sagts att han är sympatisk, har humor och är lite full i fan, något han bekräftar i hängmattan.

Ladda hem som poddradio (mp3)

Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Här på webben hör du längre versioner av "I hängmattan" än de som sänds i radio. Du kan också ladda hem serien som poddavsnitt (mp3) och lyssna när du vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".