1 av 3
Kommunalråd Jimmy Jansson och oppositionsråd Kjell-Erik Israelsson talade. Foto: Linn Wåhlstedt/Sveriges Radio
2 av 3
Det var omkring tvåhundra människor på Fristadstorget under antivåldsmanifestationen Foto: Linn Wåhlstedt/Sveriges radio
3 av 3
Jimmy Jansson var nöjd med uppslutningen. Foto: Linn Wåhlstedt/Sveriges Radio
Eskilstuna

Manifestation mot våldet i Eskilstuna

"Samhället har visat: Vi är mot våld"
1:52 min

I dag manifesterade Eskilstuna-borna mot den senaste tidens våldsdåd. Klockan 12.00 samlades ett par hundra människor för att visa vad de tycker om förra veckans skottlossningar och Eskilstunas situation.

Det var kommunen som anordnade antivåldsmanifestationen på fristadstorget i Eskilstuna i dag.

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson och oppositionsrådet Kjell-Erik Israelsson var eniga om att våld aldrig ska tolereras och att de tillsammans ska arbeta mot det hårdare klimat som nu verkar råda på stadens gator.

Samtidigt var Israelsson noga med att poängtera att det är varje persons egna ansvar att vara en laglydig medborgare, oavsett bakgrund.

- Om ingen köper kokain, om ingen går på de där lönnkrogarna så försvinner också marknaden. Vi måste själva inse att vi har ett eget ansvar för det här, sa Israelsson.

Jimmy Jansson var initiativtagare till manifestationen. Han var positivt överraskad av uppslutningen på Fristadstorget.

- Jag hade inte trott att det var så många som skulle sluta upp, utan det var betydligt fler som kom och jag tror att ännu fler Eskilstuna-bor var med oss i hjärtat också.

Linn Wåhlstedt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".