Niklas och Jenny Strömstedt. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Niklas och Jenny Strömstedt. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
2012

I hängmattan med Jenny Strömstedt

"Vi är en sjukt stor familj"
30 min

Tv-profilen och journalisten Jenny Strömstedt sommarbor i Sörmland, närmare bestämt Oxelösund. Intill en blåsig strandtomt berättar den semesterlediga TV4-journalisten om den stora familjen, utmaningar och det jobb hon älskar.

Tv-journalisten Jenny Strömstedt kan vi se tidiga morgnar i TV4:s Morgonsoffan, men för tillfället har hon semester och då tillbringar hon gärna tid med familjen vid torpet i Oxelösund. Här lever tre generationer nära varandra. Jennys mamma och pappa har ett sommarhus som ligger granne med dotterns. När alla är samlade är dom så många att middagsbordet inte räcker till. 

För ovanlighetens skull får inte Jenny bestämma vilka frågor som ska ställas i dagens program, men hon svarar avslappnat på det mesta, om allt från livet som bonusmamma till krönikeskrivandet för tidningen Expressen. Med 20 års erfarenhet av journalistyrket låter hon ändå alltid maken, Niklas Strömstedt, ta del av textinnehållet innan deadline. I hängmattan utlovas mycket skratt och en och annan svordom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".