ESKILSTUNA

Eskilstuna kan omfattas av planer på nystartzoner

Eskilstuna är en av få städer utanför landets storstadsområden som det nu föreslagits ska omfattas av regeringens planer på så kallade nystartzoner.

Syftet med zonerna är att öka sysselsättningen i områden med mycket hög arbetslöshet genom till exempel skattelättnader till nyföretagare. Skulle Eskilstuna ingå i nystartzonerna är det endast nyföretagare med verksamhet i Lagersberg, Fröslunda, Robertstorp eller Brunnsbacken som kan få skattelättnader.

Både det moderata oppositionsrådet i Eskilstuna Kjell-Erik Israelsson och kommunstyrelsens ordförande socialdemokraten Jimmy Jansson är skeptiska till förslaget och menar att regeringen inte fokuserar på områdenas grundproblem.

Kjell-Erik Israelsson anser att man missar själva grundproblemet med de socialt utsatta områdena. Istället skulle Israelsson vilja satsa på råd och stöd för egenföretagare generellt.

Jimmy Jansson sågar förslaget helt. Han anser i likhet med Israelsson att regeringen undviker grundproblemet och att skattesystemet riskerar att trasas sönder om nystartzonerna blir en verklighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".