Såväl arrangörer, hiphopare och dansare ser fram emot helgens festligheter. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Årbyfestival lockar rappare

4:31 min

På lördag är det dags för Årbyfestivalen i Eskilstuna som arrangeras för 10:e året i rad. P4 Morgon träffade några av arrangörerna och deltagarna inför festligheterna. En stor del i festivalen är att förändra Årbys rykte i Eskilstuna.

- Årbyfestivalen är en mångkulturell festival, och vi vill att många människor ska träffas från olika kulturer. Man ska mötas och träffas, musiken ska spegla olika delar av världen, berättar Anna Vera Köhler.

- Syftet är att vi ska träffas, i Årby, alla är välkomna att komma dit, säger Mayra Lundahl. Det är både för de unga och de äldre.  

En del i festligheterna är den rap-tävling som anordnas i Årby under lördagskvällen där vinnaren får 3000 kronor i prispengar.

- Det är tretton olika förmågor som ställer upp, berättar Louis Faye, projektledare för Rap(p) i Käften och initiativtagare till raptävlingen. Tävlingen började 2009 och det är ett sätt att stödja hiphopkulturen i Eskilstuna.

- Hiphop det är ungdomskultur, det finns mycket som man kan göra när det gäller hiphop helt enkelt, både konstnärligt, pedagogiskt och socialt, säger Louis Faye. Det finns ett behov av vuxna förebilder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista