Personalen hoppas på en fortsättning av verksamheten trots konkursen igår. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Konkursen på Boo Forssjö

Personalen hoppas på en ny ägare

"Det känns förstås tungt"
1:20 min

De 85 anställda på Boo Forssjö sågverk utanför Katrineholm hoppas att företaget ska kunna leva vidare i en annan företagskonstellation efter beskedet igår att hela koncernen försatts i konkurs.

Boo Forssjökoncernen med sågverk utanför Katrineholm har merparten av sina kunder utomlands och produkterna går på export bland annat till Nordafrika.

I våras uppmärksammades företaget i media för sina leveranser av byggvirke till OS i London.

Så sent som i november förra året meddelade företaget att man satsat på en ny maskin för att snabba på leveranserna samtidigt, som man gick upp i tvåskift och nyanställde två personer.

– Sedan kom Eurokrisen, konstaterade koncernens vd Mats Sigvant igår.

Den svenska kronan har stått sig i värde när Euron tappat och det har gjort att Boo Forssjös sågade produkter från Katrineholm blivit dyrare för kunderna och det har visat sig i företagets orderböcker.

Igår kom man så till vägs ände och konstaterade att koncernen var på obestånd, vilket innebär att företaget inte orkar med att betala sina räkningar och då säger aktiebolagslagen att man måste själv ansöka om konkurs. Det skedde också.

Nu fortsätter verksamheten ändå under ledning av en konkursförvaltare och dennes främsta uppgift är att hitta en ny ägare.

Jag ska träffa konkursförvaltaren inom kort och få lite mer kött på benen om hur framtiden ser ut för just nu är det ovisst och det känns förstås tungt, säger Conny Larsson på GS-facket.

– Vi hoppas förstås på att konkursförvaltaren ska hitta en ny konstellation och att vi kan fortsätta, som vanligt, slutar han.

Företaget har alltså verksamhet i Katrineholm och i Hjortkvarn i Örebro län där 15 personer är anställda.

Det finns också ett dotterbolag med verksamhet i Dalarna och Västmanland och även det försattes i konkurs igår.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".