1 av 2
En bidragsenhet i Eskilstuna stängdes i förmiddags sedan en man uppträtt hotfullt i lokalerna, enligt polisen. Foto: Linn Wåhlstedt/P4 Sörmland.
2 av 2
Josef Zsido, enhetschef i Eskilstuna. Foto: LInd Wåhlstedt/P4 Sörmland.
eskilstuna

Socialtjänsten stängdes efter hot

"Det känns som om hoten ökat"
1:40 min

Enheten för ekonomiskt bistånd i Eskilstuna stängdes i förmiddags på grund av en hotfull händelse. Enligt polisen var det en man uppträdde hotfullt mot personalen.

Enligt polisens presstalesman, Fredrik Wallén, kom en man in på socialtjänsten och i vredesmod uttalade han hotelser mot personalen i samband med att han lämnade lokalerna. Bland annat sa han att han skulle spränga lokalen, enligt de första uppgifterna.

Enligt Fredrik Wallén finns inget tecken på att det finns något farligt föremål i lokalerna.

Det är inte så ovanligt att hotelser sker mot socialtjänsten, säger han.

Samma bild har akademikerförundet SSR, som organiserar socialsekreterare och där anser man att hoten också blivit fler.

– Det är ju fler, som behöver bistånd numera och det är ju ingen bra situation, säger Maria Hedvall, ordförande på SSR i Sörmland.

– Det är svårt att förebygga sådant här. Avslag väcker känslor, men jag vill betona att det som hände idag är en exceptionell händelse, säger Josef Zsido, enhetschef på Socialförvaltningen i Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".