Speedway

Uteslutningar gav förlust för Griparna

"De står ju vid fållan"
0:47 min

Griparna från Nyköping förlorade bortamötet i speedwayallsvenskan mot Örnarna i Mariestad med 39-48. Starkt bidragande var att Griparna fick tre förare uteslutna inför ett heat.

Nyköpingslaget hade hoppats kunna säkra semifinalplats i speedwayallsvenskan igår, i den näst sista grundomgången. Men så blev det inte. Griparna har nu avgörandet helt i egen hand. Vinst hemma i returmötet mot Örnarna i sista omgången nästa torsdag och saken är klar.

Griparna inledde matchen igår med att i första heat ta ledningen med 2-4. Dock gick örnarna redan i andra heatet upp till lika, 6-6. I tredje heatet tog hemmalaget ledningen. Fortsättningen av matchen var tät.

Griparnas Joel Larsson varnades efter tionde heatet för osportsligt uppförande eftersom han dragit Örnarnas Alexandr Lokatajew i ärmen efter målgång.

I tolfte heatet fick Griparna tre förare uteslutna för att ha brutit mot två minuters regeln och Örnarna gick upp i ledning 36-33. En ledning som sedan drygades ut och slutresultatet blev förlust för Griparna.

Efteråt var Griparnas lagledare Mats Boström mycket irriterad över uteslutningen.

– Det här är första gången jag är med om det. Grabbarna ska vara där i tid, men det jag blir irriterad på är att de står framme vid fållan. Det är skillnad om de är ute och åker och håller på och duttar, men när fyra man står och väntar där framme, så är det litet synd, säger Mats Boström.

Trots förlusten räknar Mats Boström med att Nyköpingslaget ska ta sig till semi.

– Det räcker med att vi vinner eller tar oavgjort hemma nästa vecka så är vi ju klara, och jag räknar med att vi vinner, säger han.

Griparna: Patrick Hougaard 10, Daniel Davidsson 9, Joel Larsson 7, Miroslaw Jablonski 4, Robin Aspegren 4, Anders Mellgren 3, Robin Thörnkvist 2.

Örnarna: Andrej Karpov 15, Alexander Lokatajew 10, Christian Agö 10, Victor Palovaara 7, Daniel Jeöeniewski 3, Jari Mäkinen 3.

Petra Dydiszko, P4 Skaraborg
petra.dydiszko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".