Foto: Fredrik Sandelin / Scanpix
Katrineholm

Konkursboet vill inte driva BooForssjö

Det blir ingen verksamhet vid trävaruföretaget BooForssjö utanför Katrineholm i konkursboets regi. Däremot finns det flera intresseanmälningar från köpare.

Anledningen till att verksamheten inte drivs vidare i konkursboets regi är att konkursförvaltaren inte fått några garantier att borgenärer inte lider skada om driften skulle gå med förlust vid förhöjda miljörisker. De skulle då förlora pengar.

Däremot finns det flera intresseanmälningar från köpare.

Konkursförvaltaren Peter Bredelius säger att det finns goda förhoppningar om att verksamheten kan återupptas i flera av anläggningarna inom en inte alltför avlägsen framtid. Det gäller en eller flera ägare.

– Det finns risker med en fortsatt drift nu. Risken är att det skulle urholka boet mer och borgenärer skulle förlora ytterligare pengar, men det har inte gått att få några sådana garantier från andra borgenärer, säger Peter Bredelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".