Linköpingslaget. Foto: Hi Fi-klubben i Linköping.
Katrineholm

Tävlar i att se på film

2:38 min

Just nu pågår årets skandinaviska mästerskap i filmtittande där ett lag består av tre killar från Katrineholm som tävlar i Linköping. Tävlingen går ut på att oavbrutet titta på film så länge som möjligt utan att somna.

– Så här långt har det gått bra, det är lite segt och kämpigt, men vi härdar ut än så länge, säger en av de tävlande i Linköping, Joakim Nystrand, som tävlar i ett lag tillsammans med lillebror Jonas Nystrand och Håkan Aronsson, alal från Katrineholm.

Hittills i tävlingen, efter ett dygn och drygt 19 timmars tittande, är det 15 lag kvar och de ser just nu den tjugoförsta filmen som är "Rocky”.

Joakim Nystrand har ett knep för att hålla sig vaken:

– Så fort man nickar till då ställer man sig upp och knallar runt lite grann, dricker lite, tar en chokladbit, lite citron och sånt där så att man piggnar till en stund,

Varje film ska ses i sin helhet och mellan filmerna får deltagarna 10 minuters paus, men om inte lagets alla deltagare är på plats innan nästa film startas eller om någon somnar, då diskas laget.

Fjolårsvinnaren, ett lag från Växjö, lyckades titta på film i nästan 81 timmar, det vill säga i drygt tre dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista