En skärmdump från Göran Lundboms blogg Foto: Sveriges Radio.
Gnesta

Lundbom beredd att avgå efter främlingsfientliga uttalanden

Ännu en Folkpartistisk Gnestapolitiker anklagas nu för att uttrycka sig rasistiskt. På sin blogg beskriver Göran Lundbom bland annat personer med invandrarbakgrund som "dräggen i det nya Sverige".

Enligt Nyheter24 skriver Göran Lundbom också att polisen ska avrätta personer som pratar "rinkebysvenska", i samband med ett filmklipp som visar ett polisingripande.

Göran Lundbom beskriver också det mångkulturella samhället som "ytterst psykiskt påfrestande" och att det leder till rån och våldtäkter.

Efter att hans uttalanden uppmärksammats skriver Göran Lundbom på sin blogg att han inte är rasist eller främlingsfientlig, däremot "realist och mycket invandringskritisk".

Han är beredd att avgå, precis som sin partikollegan och Gnestapolitikern Göran Benedicks gjorde i går, om partiet, som Göran Lundbom uttrycker det, inte tillåter en medlem att ha sina privata och personliga åsikter.

Idag håller Folkpartiet i Sörmland ett krismöte för att diskutera den uppkomna situationen.

Krisen inom Folkpartiet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".