1 av 2
Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
2 av 2
Thomas Stääv (FP), ordförande för FP i Sörmland. Foto: Folkpartiet i Sörmland.
sörmland

FP-styrelsen ska diskutera övertramp

"Det är allvarligt för Folkpartiet"
1:36 min

Folkpartiets styrelse i länet ska i kväll hantera frågan om de båda Gnestaföreträdarnas tvivelaktiga bloggande och om de kan vara kvar som partimedlemmar.
Både Göran Benedicks och Göran Lundbom har ju hoppat av sina politiska uppdrag.

Reaktionerna i Gnesta är lite blandade efter de båda Folkpartipolitikernas skandalartade sorti ur partiet.

– Jag trodde inte sådant här förekom hos Folkpartiet, säger en.

– Jag är inte förvånad. Sådant här finns säkert i Folkpartiet, säger en annan.

Två mångåriga företrädare för Folkpartiet i Gnesta, Göran Benedicks och Göran Lundbom, har båda avslöjats med tvivelaktiga åsikter på sina privata bloggar.

Först avslöjades Benedicks med att ha skrivit nedsättande om afrikaner och om islamister. Sedan avslöjades Lundbom med rasistiska inlägg på sin blogg, där han skrivit bland annat att polisen borde skjuta ned personer som talar rinkebysvenska och använt nedsättande ord om somalier.

För Folkpartiet tycker jag det här är allvarligt. Det är väldigt tråkigt att det hänt oss. Jag är kanske naiv, men jag trodde inte att det kunde finnas den här typen av uppfattningar bland liberaler, säger Thomas Stääv, ordförande för Folkpartiet i Sörmland.

Styrelsen för Folkpartiet i Sörmland har i kväll ett möte för att diskutera hur situationen ska hanteras. Thomas Stääv tycker inte att åsikter av den sort som de båda politikerna gett uttryck för överensstämmer med partiets ideologi.

Krisen inom Folkpartiet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".