Nyopererade Eva Braaten ska nu tillfälligt bo hos sin mamma. Foto: Karin Frimodig/Sveriges Radio.
vingåker

Nyopererade Eva har hittat hem

1:44 min

Nyopererade och hemlösa Eva Braaten i Vingåker slipper härbärget. Det var det alternativet socialkontoret kunde erbjuda.
Hon har nu själv ordnat tillfälligt boende, men där vill hon inte bo kvar under en längre period.

Eva Braaten har tidigare bott i en lägenhet i Vingåker, men där blev hon vräkt. Hon löste sin boendesituation på egen hand tillfälligt fram till operationsdatumet. Efter operationen hänvisades hon av kommunen till ett härbärge för 100 kronor per natt. Men det var inget alternativ för Eva Braaten. Härbärget har stängt dagtid och det skulle vara svårt för Eva att vistas ute eftersom hon går med hjälp av rollator och har mycket ont i sitt nyopererade ben.

Nu bor hon i stället hos sin mamma, men det är heller inget hållbart alternativ en längre period för Eva Braaten.

Jenny Harkne arbetar som förste socialsekreterare på individ och familjeenheten i Vingåker och hon kommer nu ta kontakt med Eva Braaten.

- När vi får in klagomål brukar vi göra så att vi lyssnar på den som har rätt att framföra synpunkter och sedan har vi samtal förstås med berörd handläggare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista