Sörmland

Ny avdelning inom IF Metall

En ny avdelning bildas inom fackförbundet IF Metall. På ett gemensamt möte igår fattade representantskapen för IF Metall Mälardalen och IF Metall Västra Mälardalen beslut om att bilda den nya avdelningen IF Metall Mälardalen från och med januari.

Västerås kommer att vara huvudort, med kontor i Eskilstuna och Köping.

Avdelningen kommer att ha drygt 13000 medlemmar inom de sex kommuner som ingår inom avdelningens område: Arboga, Eskilstuna, Hallstahammar, Kungsör, Köping och Västerås. Den nya avdelningen kommer att ha cirka 500 arbetsplatser där det finns medlemmar.  

Som ordförande för den nya avdelningen valdes Robert Fredriksson. Han är idag vice ordförande för Volvo verkstadsklubb i Eskilstuna.

IF Metall Mälardalen antog också ett uttalande vid mötet igår. Metall anser bland annat att facket tar ansvar och anpassar lönekraven till den lägre efterfrågan på exportmarknaden.  

Men Metall anser att regeringen bör ta ett större ansvar för att möta vågen av varsel inom industrin. Sänkt bolagsskatt ger inte fler arbetstillfällen, menar Metall, som hellre ser satsningar på arbetsmarknadsutbildning och infrastruktur. Matchningen på arbetsmarknaden måste bli bättre och det måste skapas riktiga arbeten och inte åtgärder som Fas 3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".