1 av 2
Vattenläckan på Ängstugevägen. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Arbete med att bygga en bilpassage förbi vägen för att kunna gräva ett hål och stänga av en ventil. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
nyköping

Vattenläckan reparerad först ikväll

"Vi måste gräva ett hål i vägen här också"
1:25 min

Arbetet med att laga vattenläckan kommer troligen att hålla på fram till tiotiden ikväll, det säger Torbjörn Rogstedt arbetsledare på Nyköping vatten. Det var i morse som ett vattenläckage på Ängstugevägen upptäcktes och som gjort att Nyköpingsbor i området blivit utan vatten.

Tills vidare finns vattentankar att hämta vatten från och äldreboendet Rosenkällagården har tillfälligt fått en tank utanför huset,

– Det kan vara missfärgat vatten när det börjar rinna, men det är inte farligt, man får dricka med ögat, säger Torbjörn Rogstedt arbetsledare.

Arbetet med att laga vattenläckan på Ängstugevägen i Nyköping försvåradess eftersom man blev tvungen att gräva ytterligare ett hål för att få stopp på vattenflödet i ledningarna innan läckan kan lagas.

– En ventil gick sönder när vi skulle stänga av så vi har fortfarande flöde i ledningen och vi måste stänga av ventilen först. Därför får vi gräva ett hål här också, säger Johan Ahlezon som är rörläggare på Nyköpings vatten.

Det är alltså två hål grävda i Ängstugevägen och trafiken kan inte passera där vattenläckan är.

På äldreboendet Rosenkällagården är vattenförsörjningen löst genom en tank utanför huset, men hissen står stilla efter översvämning i källaren och det gör saker och tungjobbade idag.

Elisabet Svensson är områdeschef i Nyköpings kommun.

– Vi får matleveranser till lunchen idag och så är det ordnat med att vi får hjälp med att bära upp maten till våningarna så att alla kommer få sin varma mat.

Hur lång tid kommer det ta innan allt fungerar normalt igen?

– Jaa...de har inte kunnat ge något svar men de sa att hissen ska de försöka ordna så fort som möjligt. Men om det står en meter vatten så ska väl det ut först och sedan måste man väl se så att allt är som det ska innan man sätter igång hissen. Så att under dagen hoppas vi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".