Idag var första repetitionen för hovsångerskan Anna Larsson och symfoniorkestern inför den kommande turnén i Sörmland. Foto: Maria Iwerbo/Sveriges Radio.
Sörmland

Världsartist ut på liten länsturné

"Det otroligt viktigt att få vara så nära publiken"
4:28 min

På torsdag åker Scenkonst Sörmlands sinfonietta ut på turné tillsammans med hovsångerskan och världsartisten Anna Larsson. Hon har bland annat sjungit på operahusen i Stockholm, Berlin, München, Wien och Salzburg.

Anna Larsson har profilerat sig som en uttolkare av Mahler och hon har framträtt med bland andra Berlin Filharmonikerna, Los Angeles Philharmonic och Wiener Philharmoniker. Men nu intar hon Sörmland och tillsammans med en symfoniorkester bestående av tio musiker ska hon framföra en konsert med opera blandat med annan klassisk musik.

- Jag ser mest fram emot att utveckla sångerna, att tillsammans hitta nya färger, att vi hela tiden söker någonting. Och att få göra det flera gånger är superbra för då kan man förbättra och förändra och hitta nya sätt att utrycka sig. Det ska bli jättekul, säger Anna Larrson inför den kommande turnén.

Scenkonst Sörmlands sinfonietta inleder turnén på Paulinska konsertsalen i Strängnäs på torsdag och avslutar i Blå Salen i Eskilstuna i början av december. De besöker också Gnesta och Oxelösund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".