Eskilstuna

Rättegång inleddes mot stöldliga

I dag inleddes rättegången mot de fem män mellan 20 och 26 år som misstänks för en rad stölder och skadegörelser i Eskilstuna och Katrineholm. Männen ska bland annat ha gjort inbrott i nio fritidshus i Näshulta. Rättegången väntas pågå i fem dagar i Eskilstuna tingsrätt.

Tre av de misstänkta ska, enligt åtalet, ha varit särskilt aktiva och satt också häktade i några dagar i samband med gripandet strax före jul, men häktningsbeslutet hävdes dagen före julafton för samtliga.

De misstänks för att i olika konstellationer ha tagit sig in i allt från bostäder och föreningslokaler till framför allt fritidshus och mestadels i Eskilstunas utkanter, men också i Katrineholm.

Särskilt utsatta för de ovälkomna besöken ska fritidshusägare i Näshulta ha varit. Nio av de misstänkta fallen hör dit och stugägarna har blivit av med sprit, tv-apparater, fiskeredskap, kameror och verktyg bland mycket annat.

En av dem, ska i samband med inbrott i ett hus i Kjulatrakten utanför Eskilstuna ha tänt på en gardin med följden att hela huset brann ner. För det är han åtalad för mordbrand och anses ansvarig för att värden för över två miljoner kronor försvann upp i rök.