1 av 2
Claes Stenmark. Foto: Urban Hedqvist /Sveriges Radio
2 av 2
Felix Herngren regisserar filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
Eftermiddag

Sörmlänningar med genuin dialekt sökes till filmen "Hundraåringen som försvann"

1:23 min

Filmversionen av den storsäljande boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" är under tillverkning. Nu söker filmfolket sörmlänningar till ett antal roller. När castingansvarige gästade Eftermiddags studio blev vi uppringda av regissören Felix Herngren och huvudrollsinnehavare Robert Gustavsson.

Claes Stenmark ansvarar för att rollbesätta filmen "Hundraåringen..." och nästa helg arrangeras provfilmningar i såväl Malmköping som Flen.

Robert Gustavsson i huvudrollen är förstås det stora kapet. Han sitter för övrigt mitt emot Felix Herngren när vi talar med den sistnämnde i telefon. Och minsann om vi inte får ett exklusivt smakprov på hur hundraåringen kommer att låta i filmen:

– Hallå, vem är det? Jag hör er jättedåligt, är ni inne i den här apparaten? säger han med en åldrigt darrande röst.

Nästa helg hålls för övrigt provinspelningar i Malmköping och Flen. Claes Stenmark vill gärna få in fler intresserade sörmlänningar med genuin dialekt och man kan nå honom via 100@stenmarkcasting.se .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista