Sköldingebon Åsa Grennvall ställer ut i Hälleforsnäs.. Foto: Karin Frimodig/Sveriges Radio.
Flen

Stygn och serier syns i Hälleforsnäs

1:14 min

I dag är det vernissage för utställning serier och stygn i Hälleforsnäs konstgalleri. En utställning med korsstygn av Åsa Grennvall och bilder från hennes senaste bok Elfride.

En feel good bok med mängder av svärta, så har Åsa Grennvalls senaste seriebok beskrivits.

– Det här är min favoritbild av mina serieteckningar i alla fall. Det är en mörk skog och man ser en kvinna som springer rakt ut i skogen. Texten är, ”Så jag sprang, jag sprang rakt in i skogen. Jag sprang, jag sprang mig vilse”, berättar konstnären Åsa Grennvall.

Åsa Grennvall är utbildad vid Konstfack i Stockholm men bor sedan 2009 i Sköldinge. Hon har givit ut åtta serieböcker och håller på med en nionde.

– Jag känner alltid att, ”nej det här är det sista jag gör, jag ska aldrig rita en serie mer i mitt liv”. När jag gör  mina broderier så är det mera lustbetonat för min del för jag tycker så mycket på att hålla på med textil. Det här broderiet heter, ”Livet är långt, detta tog tid” för det tar tid att göra korsstygn, säger Åsa Grennvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista