Kommunfastigheter i Eskilstuna välkomnar planer på webbplats för studentlägenheter. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
eskilstuna

Kommunfastigheter välkomna webbsida för studenter

"Vi vill sköta vår uthyrning själva"
1:16 min

Eskilstuna kommuns planer att under våren ta fram en gemensam webbsida som ska samla studentlägenheter i Eskilstuna är en god idé tycker kommunala bostadsbolaget Kommunfastigheter. Men förmedlingen av lägenheter vill bolaget fortsatt att sköta självt.

– Jag tycker att vi har en bra kö som det är. Vi vill sköta vår uthyrning själva och möta de som ska bo i våra lägenheter och vi har två personer som är specialiserade på studenter, säger Liselotte Perbro, hyreschef på Eskilstuna Kommunfastigheter.

Hon tycker att en gemensam webbingång låter bra, så att alla fastighetsägare finns på ett ställe.

Att gå längre, mot en gemensam lägenhetsförmedling liknande den som finns i Västerås, är något som studentkåren på Mälardalens högskola gärna skulle se. Men det är inte något som som det kommunala Kommunfastigheter vill ha i dagsläget.

Liknande svar får P4 Sörmland även från Pare Fastigheter och Graflunds, två andra hyresvärdar som hyr ut studentlägenheter i Eskilstuna.

Hur den hemsida som kommunen ska arbeta med under våren ska se ut, vill Liselotte Perbro gärna vara med och diskutera.

– Vi är gärna med i en dialog. Vi har ju haft gemensamma träffar som kommunen har bjudit in till och jag förutsätter att det kommer bli en fortsatt dialog mellan kommunen, de andra fastighetsägarna och studentkåren framöver, säger Liselotte Perbro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".