Flen

SD-politiker i blåsväder efter inlägg på Facebook

0:50 min

Ännu en sverigedemokratisk lokalpolitiker är i blåsväder efter vad han skrivit på Facebook. Det är ordförande för Sverigedemokraterna i Flen, Bengt Nilsson, som på Facebook bland annat skrivit att "gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen".

Nilsson har även "gillat" vitmaktbandet från Eskilstuna, Pluton Svea, på sin Facebookprofil.

– Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, till Nyheter24.

Bengt Nilsson säger att det han skrivit är ryckt ur sitt sammanhang.

– Det är urlyft ur en helhetsbild. Vi pratade om en våldtäkt i Mariannelund och om massvåldtäkter. Det relaterade till att det var invandrare som hade gjort det. De lyfter ut vissa begrepp ur en sida med 700 inlägg och syftar på Nyheter24.

Vad i Pluton Sveas musik gillar du?

– Uppriktigt sagt så har jag aldrig lyssnat på Pluton Svea. Varför det ligger inlagt vet inte jag. Ultima Thule tycker jag är jättebra som musikband. Men Pluton Svea vet jag inte att jag har lagt in.

Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, säger till P4 Sörmland:

– Mycket kort har jag skummat igenom olika citat på sociala medier. Jag vet inte om han har gjort några rasistiska kommentarer. Det får man utreda närmare.

Adam Marttinen, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Sörmland, säger att han vill avvakta med kommentarer.