Eftermiddag

Film om bogsering av dieseltjuv i Strängnäs populär

Filmaren och polisen om dieseltjuvs-filmen
9:51 min

Dagen efter att stulit diesel från en traktor kom mannen tillbaka till brottsplatsen och Strängäs när han av en slump stötte på den förare som han stulit från. Föraren och två vänner följde efter tjuven och hans bil, bogserade bort honom samtidigt som hela händelsen filmades. Klippet har setts av hundratusentals personer som hyllar civilkuraget.

"Så här går det om man slangar diesel i Strängnäs." Så börjar filmen som under fyra minuter visar på när en misstänkt dieseltjuvs bil bogseras ut från en liten snöig väg och ut på stora vägen där han kunde åka vidare för egen maskin.

Men särskilt långt kom han inte innan den tillkallde polisen kom till platsen och stoppade honom för andra gången på två dagar.

Mannen hade fått ett strafföreläggande för dieselstöld dagen innan och tog sig tillbaka till Strängnäs för att hämta sin bil. Det var då han stötte på brottsoffret och hans vänner som gärna ville se honom ut ur staden.

Filmen av händelsen har spridit sig över hela landet. Klippet har setts av hundratusentals som hyllar civilkuraget.

Sörmlandspolisen gjorde själva en anmälan efter att de sett bogseringen på filmen och nu pågår en förundersökning om föraren har gjorts sig skyldig till ofredande.

Filmaren själv säger till P4 Sörmland att han lade ut filmen för att visa på vilka människor som rör sig i Strängnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".