Sari Eriksson. Foto: Katrineholms kommun.
Katrineholm

Dyr affär när personalchef slutar med omedelbar verkan

"Vi är överens"
1:07 min

Lön i ett halvår utan att arbeta, totalt drygt 370 000 kronor. Så mycket kostar det Katrineholms kommun att göra sig av med sin personalchef. Mer kan det bli om kommunen ska anlita något utomstående rekryteringsföretag för att hitta en ny.

Sari Eriksson, chef på kommunledningsförvaltningen i Katrineholm vill inte gå närmare in på de bakomliggande orsakerna till att att man nu gör så här.

Hon duckar på alla frågor om vad det är som lett till den här överenskommelsen och återkommer bara till att hon och den tidigare personalchefen är överens om detta.

– Det finns inte förutsättningar för ett fortsatt personalchefskap och då kom vi överens om att det är så här vi hanterar det, säger Sari Eriksson.

Till en början träder informationschefen Maria Magnusson in som personalchef under ett par veckor.

Under tiden ska ledningen titta igenom de personer som redan visat intresse för jobbet genom att ha skickat in sina handlingar.

Enligt Sari Eriksson är personerna i fråga väl kvalificerade för jobbet som personalchef i Katrineholm, men det finns liter oklarheter om alla kan ta jobbet på permanent basis eller bara under den period tid en ny rekryteras

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".