Eskilstuna

Mängder av alkohol i beslag vid razzia mot krog

"Vi behåller alkoholen hos oss"
1:23 min

Polisen gjorde igår en razzia i en nyöppnad restaurang i Eskilstuna, efter tips från kommunens inspektörer. Restaurangen saknar alkoholtillstånd och polisen beslagtog vad de säger var en relativt stor mängd alkohol.

Det var efter kommunens brand och alkoholtillsyn vid krogen i torsdags som misstankar fattades att något inte stod rätt till, och polisen tipsades. Vid en husrannsakan igår så beslag tog polisen vad man betecknar som mycklet allkohol för en privatperson, och normalt med alkohol på en krog.

--Innehavarna är nu misstänkta för brott mot alkohollagen. Men exakt vad det grundar sig på vill jag inte gå in på i nuläget, säger poliskommissarie Jan-Erik Granström.

Enligt polisen så saknar den nyöppnade krogen alkoholtillstånd, men innehavarna har andra tillstånd som de använt sig av. De hade dock inga tillstånd att förvara alkohol på restaurangen.

--Vi kommer att behålla alkoholen. Om det här går vidare till domstol får rätten avgöra vad som sän ska göras med den, säger Jan-Erik Granström.

Andreas Ericson
andreas.ericson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".