Sörmland

Kandidater till Världens barns pris klara

Tre kandidater till världens barns pris, som delas ut i Mariefred på försommaren, är nu klara. I en världsomröstning ska 50 000 svenska barn och barn jorden runt besluta vem som blir årets barnrättshjälte och får World's Children's Prize för sina insatser för barnets rättigheter.

De tre kandidaterna är James Kofi Annan, som varit barnslav och bankdirektör, som sedan tio år tillbaka räddar och rehabiliterar barn i Ghana. Sompop Jantraka, tidigare barnarbetare, som i 25 år kämpat mot barnsexhandel och för särskilt utsatta barn från den Gyllene Triangeln, Thailand och grannländerna och Kimmie Weeks som sedan tjugo år kämpar för barn som drabbats av krig. Han avslöjade som barn att Liberias dåvarande president rekryterade barnsoldater.

World's Children's Prize, som stöds av bland andra Nelson Mandela och drottning Silvia, är världens största årliga utbildningsprogram om barnets rättigheter, demokrati och global vänskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".