Hör av dig

Karta: Problem med mobiltäckning i Sörmland

Lyssnare: Uruselt och värdelöst!
3:15 min

Just nu tar vi med din hjälp reda på var det är svårt att ringa med mobilen. Har du också problem med din telefon? Kommentera artikeln eller ring vår telefonsvararen på 016-16 16 16 eller mejla: sormland@sverigesradio.se

Så här skriver en lyssnare som hört av sig till oss:

I vårt område, Skeppsvik Nävekvarn, har vi dålig täckning med nya smartphones. Med gamla mobiltelefoner har det aldrig varit några problem.

Vi har påtalat detta till Telia, som är vår operatör. De hänvisar till att vi ska ställa in vår smartphone på 2G-nätet!! Alltså gå tillbaka 10 år! Eller skaffa utomhusantenn och sätta på taknocken som sedan kan sprida radiovågorna inomhus.

Vi har skaffat en app till smartphonen, opensignal, som visar den verkliga täckningen i området och dessutom den signalstyrka som uppmäts på platsen. Kartan visar ofattbart många vita områden för främst 3G-nätet. Nu håller man på att installera 4G-antenner i Nävekvarns vattentorn under januari – mars. Kommer det att ge bättre täckning i vårt område för den nya generationens mobiltelefoner??? Räckvidden är ju kortare!!

I dagsläget är vi helt beroende av kopparnätet för att få bredband och då får vi bara upp till 8 Mbit/sek överföringshastighet.

Vänliga hälsningar Lars Waern

Hör av dig du också!

Telefoniprobelm

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".