Centerspelaren Nicole Koolhaas i Katrineholm har utsetts till årets spelare i elitserien i volleyboll av Volleybollförbundet. Foto: Jakob Birgersson Volleybollförbundet
Volleyboll

Koolhaas i KVK årets volleybollspelare

Centerspelaren Nicole Koolhaas i Katrineholm har tillsammans med den australiensiske passaren i Hylte-Halmstad valt till årets spelare i elitserien i volleyboll av Volleybollförbundet.

Nicole Koolhaas i Katrineholm är, enligt motiveringen, en av de "starkaste stjärnorna" i elitserien som "trots att hon bara är 22 år redan konkurrerat ut de mest erfarna spelarna med sin effektivitet inte bara i anfall men också i block och serve."

Flera spelare från Katrineholms och Vingåkers volleybolllag i elitserien har fått utmärkelser.

Årets passare - Agne Zakarauskaite, Katrineholms VK:
Agne är med sina träffsäkra passningar en fantastisk lagspelare. Förutom att hon servar sina lagkamrater med precisa pass är hon alltid ett anfallshot för övriga lag. Man kan säga att hon gör volleybollen vackrare och roligare.

Årets libero - Johanna Edberg, Katrineholms VK:
En spektakulär spelare som kan rädda omöjliga bollar i försvar och är mycket effektiv i sin roll som servemottagare. Hon tar ett stort ansvar på plan och kan både styra och hjälpa medspelarna. Johanna är en inspirationskälla för andra.

Årets anfallare - Tomas Vilimas, Vingåker:
Med ett imponerande anfallsspel så har Tomas lett Vingåker till slutspel för första gången på två år. Trots stor uppvaktning av motståndarblocket så har han en hög effektivitet i sitt anfallsspel och levererar poäng. Han slår både hårt och smart och är komplett i sitt anfallsspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".