Strängnäs

Förre chefen för avfallsanläggning misstänks för mutbrott

Den före detta platschefen för avfallsanläggningen Kvitten i Strängnäs misstänks för mutbrott och riskerar åtal. Det skriver Strengnäs tidning. Riksenheten mot korruption utreder om två resor som den förra chefen gjorde till USA och England kan vara någon form av muta.

Två andra personer i utredningen misstänks för bestickning. Den förra chefen vid avfallsanläggningen säger till tidningen att han förnekar brott.

Han tvingades sluta i samband med att det förra året framkom att delar av avfallsanläggningen Kvitten stängde med hänvisning till att den var överfull och att man inte klarade av att ta hand om mer avfall.

Det kommunala bolaget Strängnäs energi hävdade att det skulle kosta 30 miljoner kronor att ordna upp i sopkaoset och kunna göra sig av med avfallet.

Den utredning som bolaget gjorde hemligstämplades, men det var uppgifter i den som fick åklagare att inleda en förundersökning.

Ansvariga på Strängnäs energi vill till tidningen inte kommentera den pågående utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".