ISHOCKEY

Nyköpings Hockey värvar – och förlänger med back

Nyköpings Hockey har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa division 1-säsong. Dessutom är en av den gångna säsongens backar klar för en fortsättning.

Första nyförvärvet utifrån är den 25-årige forwarden Max Qwarnström, som närmast kommer från Mariestads BoIS. Också det ett division 1-lag. Han har fått sin hockeyfostran i Mora IK och är en energisk och hårt arbetande ytterforward snarare än en poängmakare – vilket den gångna säsongens skörd på 6 poäng (3 mål och 3 assists) vittnar om.

Backen som är klar för en fortsättning är 24-årige Johan Eriksson, som anslöt till laget efter att division 1D-serien var färdigspelad. Detta efter att ha varit en sväng till Norge. Dessförinnan var han en offensivt lagd back med gott poängsnitt hos seriekonkurrenten Visby/Roma.

Dessutom är det klart att Robin Jacobsson, 19-årig ytterforward och egen produkt som fanns med i tre matcher den gångna säsongen, flyttas upp från klubbens juniorlag. Han kommer att träna med A-laget och få en rejäl chans att spela till sig en permanent plats där.

NH-truppen just nu:

Målvakter: -
Backar:
Robin Axbom, Patrik Eklund, Johan Eriksson, Petter Lindberg.
Forwards: Markus Berg, Niklas Bröms, Kim Ericson, Robin Jacobsson (J20-laget), Niclas Lehmann, Christopher Lindholm, Max Qwarnström (ny från Mariestads BoIS), Adam Thim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".