Här misshandlades tre personer natten till lördagen. Foto: Andreas Ericson./Sveriges Radio
Eskilstuna

"Frapperande brist på empati"

Ännu har ingen gripits för den grova misshandeln i Fröslunda centrum i Eskilstuna i går natt. Sammanlagt tre personer misshandlades, varav två allvarligt. En ligger fortfarande nedsövd, med bland annat skallskador, på sjukhus. Han har ännu inte kunnat höras av polisen.

Men polisen tycks ha goda förhoppningar om att gripa gärningsmännen, bland annat eftersom det finns en bil som tagits i beslag. Bilen hittades i närheten och misstänks ha används av några av gärningsmännen när de flydde från platsen.

– Det finns uppslag i vilken riktning vi ska titta. Vi har en bil i beslag och bilen är känd av oss sedan tidigare, säger jourhavande förundersökningsledare vid polisen Dennis Nordberg, som beskriver de misstänkta som ett kriminellt gäng.

Enligt polisen kände inte gärningsmännen och offren varandra.

– Ingen är gripen i ärendet. Polisen jobbar vidare och det är ett prioriterat ärende. Gärningsmännen har uttryckt en frapperande brist på empati. Det tycks vara oprovocerat våld. Och vi ser inget som säger emot det just nu. Det är ett fruktansvärt våld som begåtts. Det är upprörande när någon är ute för att ta lite luft.

Enligt vad som hittills har framkommit i utredningen har de tre offren haft sällskap under kvällen och var under natten ute för att ta ett nypa luft. Vid apoteket i Fröslunda föll de offer för vad polisen i dagsläget betecknar som oprovocerat våld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".