Gnesta

Högsta sjukpenningtalet i Gnesta

Antalet sjukfall har ökat sedan 2010 med 35 procent, visar en rapport från Försäkringskassan. Ökningen beror framförallt på att korta sjukskrivningar ökat bland de som har jobb, med den kraftigaste ökningen bland unga mellan 20 och 29 år. Sjukpenningtalet var i februari högst i Gnesta med tio dagar och lägst i Vingåker med sju dagar.

Det kan jämföras med 2003 när det var som högst, 17 dagar och 2010 när det var knappt sex dagar. Sjukpenningtalet är antalet sjukdagar per person, över 14 dagar.

Åtta kommuner av nio i länet har förbättrat sitt pappaindex från 2011. Gnesta har förbättrat sitt index till 49,8, Trosa ligger på 47,7 och är tvåa och Strängnäs med 47,4 är trea. Det ska jämföras med landets index som var 43,8.

Pappor i Sörmland tog ut en något lägre andel föräldradagar, 23,2 procent, jämfört med rikspappan, som tog 24,4 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".