Skit också, sade Guifs klubbchef Rolf Brunell efter förbundets avslag. Foto: Fredrik Blomberg/sveriges Radio.
handboll

Förbundet avslog protesten från Guif

"Det är domarnas beslut som gäller"
1:01 min

Svenska Handbollförbundet avslog idag protesten från Guif. Målet, som tog Sävehof till fortsatt förlängning igår kväll var korrekt och kom inte efter slutsignal, som Guif ville ha det till.

Svenska handbollförbundet snabbehandlade idag ärendet med det omdiskuterade målet, som gav Sävehof en andra förlängning i det första kvartsfinalmötet med Guif igår.

Kantmålet efter Bliznacs stolpträff kom när matchuret redan nått fram till 70 minuter och matchslut, enligt Guifspelarna och ledarna.

Förbundet samlades för behandling av protesten vid 15.30-tiden i eftermiddags  och en knapp halvtimme senare var beslutet fattat och enligt Ralf Lundberg var det ett lätt beslut.

-- Det står i vårt regelverk att det är domarnas beslut som gäller utan appell, säger han och det betyder i klarspråk att domarnas beslut egentligen inte kan överklagas.

Det kan man däremot med beslut som tas i handbollförbundet och då är det riksidrottsnämnden, som gäller inom tre veckor.

Rof Brunell är klubbchef i Guif och blev förstås besviken när P4 Sörmland förmedlade förbundets ställningstagande.

– Skit också, var han spontana kommentar, men han kunde inte omedelbart ge besked om klubben ska vänta sig till nästa instans, Riksidrottsnämnden.

-- Det får vi fundera på ett par varv, säger han.

Det mesta pekar nu alltså på att det inte blir något omspel utan Sävehof har nu 1-0 i matcher i bäst av fem mot Guif i kvartsfinalspelet i handboll. Den andra matchen spelas i morgon i sporthallen i Eskilstuna.

Mathias Tholin skadade benet i samband med gårdagens kvartsfinalmatch mot Sävehof. Hans undersöktes i dag på Mälarsjukhuset och gipsades då upp till knät, uppger Guif på sin hemsida. Han missar därmed den andra kvartsfinalmatchen mot Sävehof i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".