HANDBOLL

Guif vände och vann

Mattias Zachrisson: ”Det är fantastiskt att vi kunde vinna”
2:26 min

Guif vann den andra SM-kvartsfinal matchen mot Sävehof med 27-26 efter underläge 12-15 i paus hemma i Eskilstuna Sporthall på torsdagskvällen. Därmed står det 1-1 i matcher och på söndag, påskdagen, spelas den tredje matchen i Partillebohallen utanför Göteborg.

Guif vann den andra matchen i kvartsfinalserien mot Sävehof. Hemma i Eskilstuna sporthall i går kväll blev det seger med 27-26 efter underläge i paus med tre mål.

Guif började bäst, hade 6-2 och 8-5 innan Sävehof kom in i matchen och kunde vända till pausledning. Gästerna hade också  23-19 med tio minuter kvar, men Guif åt sig ifatt till 26-26 inför den sista matchminuten och Helge Freiman kunde med tio sekunder kvar slå in segermålet.

Bra i Guif var Mattias Zachrisson och Helge Freiman, men även Robin Hallberg som kom in i målet i andra halvlek avslutade starkt.

Kvartsfinal tre spelas i Partille på söndag.

Bästa målskyttar i Guif: Mattias Zachrisson 8, Heimir Heimsson 4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".