1 av 3
Dagens bästa spelare Rebecca Lindberg var mycket besviken över förlusten. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
2 av 3
Förlust för Guif på hemmaplan. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
3 av 3
Josefin Johansson stod för fyra av målen för Guif. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
HANDBOLL

Elitserien långt borta för Guif-damer

"Det var inte alls bra"
2:48 min

Under måndagseftermiddagen förlorade Guif-damerna mot BK Heid hemma i den första kvalmatchen till elitserien. Matchen slutade 18-28 (8-14) där BK Heid dominerade från andra halvan av första halvlek.

- Det var inte alls bra, summerar en mycket besviken Rebecca Lindberg efter matchen. Det känns väldigt tråkigt, speciellt eftersom det var sista matchen hemma för säsongen, säger hon.

Guif inledde starkt under matchens första sex minuter, för att sedan tappa ledningen och möjligheten till kvittering.

- Vi går bort oss lite bakåt och får inte riktigt träff och när de sedan går ifrån kommer vi aldrig ikapp, berättar Josefin Johansson som stod för fyra av Guifs mål. Nu är det bara att bita ihop och ta revansch - vi ska ge allt för att ta dem borta istället, säger hon.

Även tränare Pierre Åslund var besviken över lagets insats som inte höll hela vägen.
- Vi gjorde det bra till en början men sedan ger vi dem enkla kontringsmål , som helhet är det ingen toppinsats från vår sida. Vi är inte riktigt 100%, vilket krävs när man möter lag från serien över, säger han. Det är stor skillnad på elitserien och allsvenskan, skulle vi gå upp så blir det tufft, men det finns chanser i alla fall.

Nästa kvalmatch är borta på lördag. Om Guif tar revansch innebär det en tredje kvalmatch mot BK Heid och att Guif fortfarande har en chans att ta sig till elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".