Rolf Brunell. Foto: Andreas Ericson.

Guif överklagar målet igen

"Tiden är ju ute"
0:27 min

Handbollsklubben Guif har överklagat det omdiskuterade domslutet i den första kvartsfinalen mot Sävehof till Riksidrottsnämnden.

Det var i den första förlängningshalvleken som Sävehof gjorde ett matchavgörande mål - men speltiden hade tagit slut. Guifs fick avslag på den protest de lämnade till Handbollsförbundet och nu väntar de alltså på besked från Riksidrottsnämnden.
Guifs vice ordförande Rolf Brunell säger att de har förhoppningar om att vinna matchen i efter hand då det är två regler som står mot varandra.

– Tiden är ju ute och bollen är fortfarande i handen på Ottosson, som spelaren heter. Frågan är vilken regel är det som gäller då? Är det domarens - om han är tillräckligt lomhörd, då skulle man kunna fortsätta spela ganska länge trots att tiden är ute... eller är det när det finns tydliga bevis att tiden verkligen är ute?

Andreas Ericson
andreas.ericson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".