Eskilstuna

Uppgifter om granat på Bryggaregatan

Enligt poliskällor ska den misstänkta sprängladdningen i Eskilstuna nu på morgonen ha kopplingar med skjutningarna från i somras att göra. En granat ska också ha hittats på Bryggaregatan i Eskilstuna, enligt samma källa. Polisen vill inte bekräfta uppgifterna

Polisen har nu utökat avspärrningarna yterligare kring området med de misstänkta bomberna på Galleéngatan i Eskilstuna. Det ska, enligt polisen ha gjorts för att underlätta bombgruppens arbete och de har alltså ännu inte börjat jobba.

De evakuerade har till en del förts till personalrummet i Slottsskolan, där de får vistas om de vill i avvaktan på att avspärrningarna hävs. Kommunfastigheter har öppnat upp en lokal på Carlavägen 49B, på innergården, dit evakuerade (både egna hyresgäster och andra) kan komma och värma sig och få fika. Det finns även möjligheten för evakuerade att gå till Slottsskolan, till lärarrummet i gamla huset. Detta enligt Mirja Cervin, distriktschef på Eskilstuna Kommunfastigheter.

Bomben i Eskilstuna

Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".