Eskilstuna

Uppgifter om granat på Bryggaregatan dementeras

Från officiellt polishåll dementeras nu uppgifterna om att även en granat ska ha hittats på Bryggaregatan i Eskilstuna. Och när det gäller vilka som eventuellt är inblandade i bombhotet där en misstänkt sprängladdning hittades under en bil på Galleéngatan imorse, är det locket på från polisen.

– Vi uttalar oss inte om eventuellt inblandade, nu får bombgruppen göra sitt arbete och sen kommer vi veta, säger Lars Ånestrand, polisens presstalesman.

Vad vet ni om bomben, om den är äkta eller inte?

– Vi tar det här som att det är en skarp bomb, men jag kan inte uttala mig om hur lång tid arbetet kommer att ta.

Finns det andra hot på andra platser i Eskilstuna?

– Inte av mig kända, nej.

Polisens bombgrupp från Stockholm har anlänt till avspärrningarna vid Galleéngatan i Eskilstuna, där en misstänkt sprängladdning hittades tidigt imorse under en bil. Bombgruppen ska osäkra bomben och P4 Sörmlands reporter Karin Frimodig som är på plats vid avspärrningarna rapporterar att bombgruppen nu skjutit på den misstänkta sprängladdningen, som ett första steg i desarmeringen.

Avspärrningarna har utökats ytterligare en gång och de som står i närheten har uppmanats att ställa sig bakom husen för att effekten av en eventuell tryckvåg ska vara så liten som möjligt.

Bomben i Eskilstuna

Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".