Lastbil välte på E20. Foto: Henrik Sannesson/Sveriges Radio.
Eskilstuna

Fisk från olycka blir biogas

På E20 mellan Barva och Härad mellan Eskilstuna och Strängnäs inträffade i natt en olycka då en lastbil med fisk och skaldjur välte. Nu ska fisk och skaldjur bli biogas. Eskilstuna Energi och Miljö hjälper till att ta hand om de 20 ton fisk och skaldjur som förstörts. Det uppger bolaget.

– Vi blev kontaktade i morse av en miljöinspektör från Strängnäs som frågade om vi kunde ta hand om lasten. Han tyckte att det vore synd om fisken bara skulle kastas, eftersom den nu är förstörd, säger Jukka Murtomäki, gruppchef på Återvinning.

Fisk och skaldjur transporteras till avfallsanläggningen i Lilla Nyby där den kommer att bli biogas. Mängden biogas från lasten kommer att kunna driva en biogasbil cirka 5 500 mil.

Tidigt i natt inträffade olyckan då lastbilen av okänd anledning välte och hamnade i mitträcket.

Tidigt i morse leddes trafiken om till väg 900, gamla E20, eftersom ett körfält, i riktning mot Stockholm, stängdes av. Vid bärgningen stängdes E20 vid olycksplatsen av och trafiken leddes även då om på gamla E20. Ännu vid 14-tiden pågick bärgningen av lastbilen.

Orsaken till olyckan är inte utredd. Ingen person skadades fysiskt vid olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".