Hockey

Johannes Tornberg lämnar Nyköpings Hockey

Två säsonger i Nyköpings Hockey blev det, men nu väljer Johannes Tornberg att flytta norrut.

Den 22-årige forwarden anslöt till Nyköpings Hockey inför säsongen 2011/12 från Asplöven. Han gjorde hela 31 mål på 38 matcher under sin sista säsong i Haparandaklubben.

Målskyttet är hans mest framträdande egenskap ute på isen och det var just den som NH ville ta vara på. Visst levererade han i målprotokollet till och från, men det ville till två säsonger för att han skulle komma upp i antalet fullträffar som han lyckades åstadkomma under en och samma säsong, det vill säga i Asplöven 2010/11.

Det blev totalt 74 division 1-framträdanden i NH-tröjan och 65 poäng (30 mål och 35 målgivande assists).

Det står nu klart att han inte blir kvar i Nyköping. Tornbergs nya klubbadress ser ut att bli Piteå HC, som spelar i den nordligaste av landets division 1-serier.

Norrbottningarna avancerade ända till kvalserien till Allsvenskan den här säsongen, men blev jumbo där. Klubben satsar hur som helst mot att vara ett allsvenskt lag inom två år. I Piteå spelar dessutom hans två år yngre bror August.

Tornberg har ordnat med boende i Boden, som ligger åtta mil från Piteå. Han väntas hur som helst bli helt klar för Piteå under den här veckan.

I NH-lägret är forwarden Max Qwarnström enda nyförvärvet hittills. På minussidan utöver Tornberg finns målvakten Johan Svensson som i dagarna blev klar för Lindlöven, och forwarden Martin Eberhardsson som inte fick förlängt kontrakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".