1 av 2
Mattias Zachrisson deppar efter förlusten mot Sävehof. Foto: Sebastian Skog.
2 av 2
- Vi har inte varit tillräckligt bra, sa Kristjan Andrésson, tränare i Guif efter förlusten mot Sävehof i den fjärde kvartsfinalmatchen. Foto. Jonas Carnesten/Sveriges Radio
HANDBOLL

Deppigt i Guif - Sävehof till semi

1:13 min

Guif förlorade den fjärde SM-kvartsfinalen i elitserien i handboll mot Sävehof med 27-30. Sävehof var det bättre laget i Eskilstuna Sporthall igår kväll. Sävehof är vidare till semifinal och Guif har spelat färdigt för säsongen.

– Det känns fruktansvärt tråkigt. Vi är inte tillräckligt bar i den här kvartsfinalserien tyvärr. Det har varit en väldigt omtumlande säsong, väldigt mycket skador och skit. Vi har haft problem hela våren och inte fått igång vårt spel, sa Haukur Andrésson efter matchen. 

Den fjärde matchen var jämn hela första halvlek. Det stod 12-12 med fem minuter kvar. Men i den andra visade gästerna att laget är regerande svenska mästare, även om Guif var så nära som 26-28 med bara några minuter kvar.

Haukur Andrésson skadades i mitten av den andra halvleken och kunde inte fortsätta. Även Mattias Zachrisson, som gjorde sin sista match i Guif, skadade tummen på skotthanden när han fastnade på Kristian Bliznac i Sävehof.

Sävehofs seger var dock rättvist. Partillelaget var bättre.

Kristján Andrésson, tränare i Guif var besviken efter matchen.

– Sävehof var bättre de två sista matcherna. Vi skapar tillräckligt bra lägen idag, men det blir stressigt och vi får aldrig lugn och ro i matchen. De är alldeles för skickliga. Vi har inte varit tillräckligt bra. Det är tungt, vi har inte räckt till.

I sommar åker Mattias Zachrisson till Berlin för proffsspel där nästa säsong. Matchen igår var hans sista på länge i Guiftröjan.

– Det är klart, det kommer bli en upplevelse. Ett roligt steg i karriären för mig. Men jag måste smälta det här först. Jag har väl inte fattat riktigt att det var min sista match i Sporthalen för ett par år framåt, men förhoppningsvis kommer jag tillbaka och spelar här. Det är i alla fall vad jag vill.

Matchfakta, SM-slutspel herrar, kvartsfinal 4 i bäst av 5:

Guif-Sävehof 27-30 (13-16)

Guif: Daniel Pettersson 6 (3), Mattias Zachrisson 6, Helge Freiman 5, Heimir Heimisson 3, Alexander Stenbäcken 2, Richard Blank, Fredrik Gustavsson, Haukur Andrésson, Robin Oldberg, Luka Sokolic.

Sävehof: Kent Robin Tönnesen 10, Jesper Nielsen 5, Kristian Bliznac 5, Robert Johansson 3, Eric Forsell Schefvert 3, Victor Fridén 2, Michael Apelgren, David Florander (1).

Publik: 2 268.
Sävehof vidare med 3-1 i matcher.

Övriga matcher i kvartsfinalspelet:
Ystads IF-Drott 28-22 (15-11)
2-2 i matcher.

Alingsås-Kristianstad 21-22 (8-11)
2-2 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista