Sörmland

Bowlinghallar riskerar stora straffavgifter

Ett 20-tal bowlinghallar i Sörmanland och Östergötland riskerar förbud och straffavgifter på hundratusentals kronor i höst om de inte förbättrar arbetsmiljön för att förhindra risken för allvarliga personskador, det skriver Norrköpings tidningar idag.

Arbetsmiljöverket har under ett par års tid inventerat alla kända bowlinghallar i de bägge länen och hallägarna har fått två år på sig att ordna säkerheten, vilket anses vara ovanligt lång och beror på att det kan handla om dyra åtgärder.

Om säkerheten inte är tillfredsställande så kan de få viten, straffavgifter.

– Alla kommer att få brev om förbud och vite, som kan träda i kraft i höst om det inte är ordnat. Vi är angelägna om att få med alla, annars skulle vi bidra till att snedvrida konkurrensen i branschen. De har också fått ovanligt lång tid på sig eftersom det för många handlar om dyra åtgärder, säger arbetsmiljöinspektör Fredrik Ericsson till NT.

Enligt tidningen så är det ofta problem med både äldre och nyare anläggningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".