ISHOCKEY

Ny målvakt klar för Åker/Strängnäs

Åker/Strängnäs rustar för inför nästa säsong i division 1. Laget har nu gjort klart med en viktig pusselbit i lagbygget – nämligen en målvakt med gott om erfarenhet från ”ettan”. Det första nyförvärvet dessutom.

Målvakten det rör sig om är den 25-årige Magnus Wahlgren, Stockholmsfödd och som mestadels spelat för klubbar i Stockholmsområdet under sin karriär. De senaste säsongerna har han tillhört Huddinge, ett av de lag Åker/Strängnäs tampas med i division 1D-serien. Förra säsongen blev dock ingen direkt lyckad sådan för den 178 centimeter långe och 74 kilo tunge Wahlgren – han noterades för endast åtta matcher, varav tre i Botkyrka då Huddinge valde att satsa på Nyköpings Hockey-bekantingen Pascal Möller Larsson istället.

Nu har Wahlgren istället skrivit på ett ettårskontrakt för Åker/Strängnäs, som under den gångna säsongen använde sig av en hel drös målvakter fram och tillbaka. Simon St. Cyr och Marcus Hansson var målvaktsparet när division 1-spelet startade. St. Cyr lämnade laget mitt under säsongen och avlöstes av såväl Max Falk (lån från Almtuna) som JVM-målvakten Joel Lassinantti (tillhör Luleås elitserieorganisation). De egna juniorerna Rikard Lif och Jonathan Malmström hamnade också i hetluften ju längre säsongen led. Nu återstår det att se vem som tillsammans med nye Wahlgren utgör lagets målvaktskonstellation för kommande säsong.

Truppläget just nu i Åker/Strängnäs:
Målvakter:
Magnus Wahlgren (ny från Huddinge IK).
Backar: Simon Eriksson, Niklas Jönsson, Filip Kraus.
Forwards: Christer Andersson, Christofer Blid, Mats Hjort, Sebastian Hård.
Tränare: Erik Ahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista