Hans Ekström (S).
Sörmland

Hjärtat stödjer Omar Mustafa med demonstration

Hans Ekström om Omar Mustafas påtvingade avgång
5:57 min

Idag anordnar den organisationen Hjärtat troende socialdemokrater i Stockholm en stöddemonstration för Omar Mustafa utanför Socialdemokraternas hus i Stockholm. Laith Al-Ameri från Eskilstuna som stödjer socialdemokraterna är på väg dit.

Förra helgen valdes Mustafa in som ny ledamot i partistyrelsen men tvingades avgå i lördags. Under veckan har han varit hårt ifrågasatt på grund av sitt ordförandeskap i islamiska förbundet.

– Han har inte gjort något som han ska behöva avgå för. Att han saknar partiets förtroende är beklagligt. Att man ska behöva dömas livet ut för att man kanske har gjort ett misstag långt tidigare, säger Laith Al-Ameri.

Hans Ekström, socialdemokratisk riksdagsledamot från Eskilstuna sitter i den socialdemokratiska partistyrelsen. Han lägger ansvaret på Stockholms arbetarkommun.

– På något vis utgår man ju ifrån att från övriga partidistrikt att man haft en diskussion internt och ett namn man står för. Det kan ibland vara rätt att välja kontroversiella namn. Men då bör man informera om att det kan vara omdiskuterat och vad som kan tala för och emot. Den här diskussionen kom som en överraskning för många av oss som var på kongressen, säger Ekström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".