Nyköping

28-åring åtalas för mord på sin mamma

5:12 min

En 28-årig man från Nyköping åtalades i dag misstänkt för att ha dödat sin mamma i en lägenhet i Nyköping i slutet av december. Han ska enligt åtalet ha huggit henne i halsen upprepade gånger med en kniv och hon skadades så svårt att hon förblödde.

Det var mamman som var hemma hos sonen på hans födelsedag. Orsaken till bråket mellan de båda ska vara en hyresskuld till föräldrarna, enligt åklagaren.

– Ursprunget verkar vara ett bråk om pengar som har gått helt överstyr, säger åklagare Fredrik Beijar.

Mannens hustru och deras tre barn fanns också i lägenheten. Två barn var i förskoleåldern och ett spädbarn som låg och sov men inget vittne fanns samma rum.

De prover som tagits på mannen visar inga spår av droger och vid husrannsakan har polisen inte heller hittat vare sig droger eller dopingpredarat.

Trots att mannen påstår att han agerat i självförsvar åtalas han nu för mord.

– Jag gör bedömningen att vi åtalar för mord så får tingsrätten bedöma om det finns tillräckligt med förmildrande omständigheter för att se det som dråp eller inte, säger åklagare Fredrik Beijar.

Åklagaren menar att den utredning som finns ger stöd för att det inte skulle vara självförsvar.

– Även om det skulle vara det i inledningsskedet så har han gått alldeles för långt när han har fortsatt att hugga. Det är minst tre hugg, möjligen fem hugg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista