Biskop Hans-Erik Nordin tar med sig kommunpolitiker och tjänstemän till England för att lära sig mer om integration. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio
Sörmland

Englandsresa ska förbättra integration

Biskopen i Strängnäs stift, Hans-Erik Nordin, ska tillsammans med politiker och tjänstemän från Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping åka till England för att hitta former för samverkan kring integrationsfrågor. 

Makthavarna kommer att besöka St. Philips Center, ett välkänt religionsdialogcenter i Leicester i England.

– Historiskt finns det oändligt många konflikter som haft religiösa förtecken. Och sådana konflikter finns även idag. Många tar det som förevändning för att försöka begränsa vårt lands öppenhet. Enda vägen till att få fördomar och rädslor att försvinna är att samtala och få fördjupad kunskap om den andre. Och dialogen uppstår där människor möts, säger biskop Hans-Erik Nordin i ett pressmeddelande.

Även representanter från Nyköpings två församlingar, Katrineholmsbygdens församling, Eskilstuna församling och från Diakonicentrum i Örebro deltar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista